fredag 2 januari 2009

Handelsproblem

Än en gång fick jag en tanke när jag var och handlade. Denna gång av lite mer hotfylld karaktär.
Även denna gången var listan lång. Kundvagnen var full av bla. tandborstar, mellanmjölk och tzatziki. Inget fel i det, tänker ni.
FEL!
När man står där, i kassa-kön (jobbigt att ha ett kasst kön), så märker man att den framför dig har mycket också. Inget fel i det, tänker ni.
FEL!
Man märker också att dom bakom har ganska lite, men ändå inte så lite att man låter dom gå före. Inget fel i det, tänker ni.
FEL!
När personen framför lagt på sina grejer så börjar man själv. Allt är frid och fröjd, tills man börjar packa. Man har precis fyllt en av de tre påsarna till lite mer än hälften. Man har byggt upp det fint än så länge. Hårda produkter längst ner och sedan de mjukaste/ömtåligaste längst upp.
Inget fel i det, tänker ni.
FEL FEL FEL!
Det är då man märker det! Personen som stod bakom dig i kön börjar lägga på allt sitt. Och de grejerna är sekunder från kassan. Man känner hotet. Kommer våra grejer att blandas nu? Kommer de tycka att jag är en seg idiot som gör såhär för att jävlas?
Man blir riktigt stressad och börjar skynda sig att packa ner resterande saker. Nu skiter man i tekniken man har lärt sig av sina anfäder med det hårda längst ner. Allt slängs ner i påsen i en enda stor hög. Man bara hoppas att allt ska klara sig.
Det gör det aldrig.
Tre tomater gick sönder.
Fail.

2 kommentarer:

  1. Det där har jag också tänkt på, man känner sig misslyckad!

    SvaraRadera
  2. Man känner ett hat. Ett hat mot att det inte finns folk som arbetar med att packa ner varorna...

    SvaraRadera

Skriv då tjockis.